Chocolade
Volgens een verhaal van de Maya’s groeide de cacaoboom (Theobroma cacao; letterlijk: voedsel van de goden) in het Paradijs.
De god Quetzalcaotl reisde vanuit het Paradijs naar de aarde op een straal van de Morgenster. Hij bracht als geschenk voor de mensen een cacaoboom mee. Van hem leerden ze hoe ze de bonen moesten verwerken tot een soort pasta, om op te lossen in water, met kruiden erbij, om te drinken. Die drank noemden ze chocolatl, wat letterlijk ‘bitterwater’ betekent. Ze geloofden dat de drank hen wijsheid en kracht gaf.
Cacao is een rijke bron van anti-oxidanten, magnesium (goed voor het hart) en "goed-gevoel-stoffen"en geeft een betere focus, een gevoel van geluk en is een afrodisiacum.
Het aroma van cacao is onlosmakelijk verbonden met het idee van chocolade.
Een sensatie waarvan u in deze lichaamsbehandeling kunt "proeven" zonder de bijbehorende
calorieën van chocolade.
Chocoladeritueel
|